Comprehensive Plus Panel inkl 20 min genomgång

Pris:
4 875 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1236478
Typ:
Komplett hormonanalys inkl 20 min genomgång
Antal:
Enkelt salivtest -  inklusive 20 minuters genomgång.

De stora hormontestet mäter könshormonerna estradiol, östron, östriol, progesteron och testosteron. Det mäter även binjurehormonerna DHEA och kortisol. Dessa sju hormoner kommer att ge viktig information om brister, överskott och dagliga mönster, som sedan resulterar i en särskilt anpassad behandlingsform. Nedan följer en kort beskrivning av var och en av dessa hormoner:

Östrogener
Det finns tre former som bildas i kroppen: östron, östradiol och östriol. Den form som används i tidigare hormonersättningsterapier är estradiol, ofta i form av koncentrerad urin från gravid sto (Premarin). Det är ett proliferativt (orsakar tillväxt) hormon som får slemhinnan i livmodern att växa. Det kan vara behjälpligt vid klimakteriebesvär såsom värmevallningar, sömnlöshet och minnesförlust.  Progesteron hjälper till att minimera dem negativa sidorna av för högt östradiol i förhållande till progesteron.

Progesteron
Kallad anti-östrogen eftersom det balanserar estradiolets proliferativa effekter. Det anses förebyggande bröst- och prostatacancer samt benskörhet. Dessutom främjar för lite progesteron depression, irritabilitet, ökad inflammation, oregelbundna menstruationer, ömhet i brösten, miktionsfrekvens och prostatakörteln (BPH).

Testosteron
En anabolt hormon (bygger vävnad) som är viktigt för män och kvinnor. Rätt nivå av testosteron är nödvändig för benhälsa, muskelstyrka, uthållighet, sexlust och prestanda, hjärtfunktion och mental fokus.

DHEA
En viktig binjurehormon, vilket är viktigt för energiproduktionen och blodsockerbalansen. DHEA är en föregångare till andra hormoner, främst testosteron.

Kortisol
Ditt "dagshormon" (högst på morgonen och lägst på natten). Det är nödvändigt för energiproduktion, blodsocker metabolism, anti-inflammatoriska effekter och stressrespons.

DHT

Några av de vanligaste obalanserna som identifieras genom hormontestet inkluderar östrogendominans, östrogenbrist, progesteron brist, androgen (testosteron och DHEA) överskott eller underskott, adrenal dysfunktion och adrenal trötthet.

Tänk på vid beställning
Vid beställning av analyser gäller ej ångerrätten eftersom det är en individanpassad produkt.