Naturligt solskydd

Nu när sommaren är här är det dags att fundera på hur man kan skydda sig mot solens strålar.

Vi här uppe i Skandinavien har efter en lång och mörk vinter ofta brist på D-vitamin såvida vi inte tagit tillskott under vintern. Till att börja med ska man alltså inte glömma bort att exponera huden, åtminstone en liten tid dagligen för solen. När vi smörjer oss med solskyddsfaktor kan vi inte att kunna producera D-vitamin som vi behöver. 

Kläder och solhatt är en av de lättaste sätten att skydda sig mot solen. Men det finns även naturliga oljor som skyddar. 

Naturliga oljor med solskyddsfator
I en studie har man sett att det finns en del naturliga oljor som har solskyddsfaktor upp till 8; bäst är kokosolja med solskyddsfaktor 8 och som även är mjukgörande för huden och superenkel att få tag i, finns ju i alla mataffärer idag. Pepparmyntsolja är en annan bra olja men mindre vanligt förekommande än kokosolja.

Skydda mot solen med antioxidanter
Det andra naturliga sättet att skydda sig på är att boosta sig med antioxidanter. Det finns en studie där forskarna har testat C-vitamin och E-vitamin på grisar. Båda gav ett viss solskydd om man tog dem individuellt men tillsammans gav de ett starkare skydd är om de togs separat. Det finns naturligtvis en mängd andra antioxidanter som man kan boosta sig med och grunden är förstås att äta en bra kost med mycket grönt och bär.

Etiketter: naturligt solskydd

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln