Enzymer, vad ska jag välja?

Tänk dig en påse som du lägger lite matrester i, häller på någon läsk  och lite vin och sist men inte minst någon söt efterrätt. Du ställer ut den i solen en het sommardag i 37 grader. Vad händer? Det börjar ruttna och kanske jäsa.

Många behandlar sin egen kropp som om den vore en papperskorg. Vår kropp håller runt 37 grader. Om vår matsmältningsapparat inte fungerar som den ska, det vill säga om maten inte bryts ner som den ska och om maten inte förs ut kommer den att ruttna i tarmarna och skapa toxiska ämnen.

Enzymerna som bryter ner maten kräver en viss temperatur och ett visst pH för att de ska fungera. Stress hämmar produktionen av saltsyra som kroppen behöver för att bryta ner protein och döda mikrober som vi får i oss via maten. Både enzymer och saltsyra kan man tillföra via tillskott och många känner en lättnad i magen och att magen fungerar bättre då.

Det finns en hel uppsjö av enzymer. Om man har ett specifikt problem som gluten och mejeriprodukter kan man välja Glutenzym som är specifikt för det. Om man har problem med att bryta ner fett kan man välja LipoZym. Om du vill ha ett allt i allo enzym för att stödja hela matsmältningen kan vi rekommendera Cellenzym, den finns både med 90 kapslar och 360 kapslar. Enzymerna tar man till maten man äter för att de ska ge rätt effekt.

Om det istället är proteinnedbrytningen som behöver stöd kan man välja en bitterört som stimulerar den egna saltsyraproduktionen, exempelvis älggräs som du hittar här.

En ren, naturlig kost är grunden men att stötta med enzymer och bitterörter kan göra mirakel för den som har känslig mage.

Etiketter: enzymer

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln