Bli av med mörka hudfläckar

Mörka hudfläckar/hyperpigmentering går att bli av med Mörka hudfläckar/hyperpigmentering går att bli av med

Solen gassar på och även om det är underbart oroar sig många för att få mörka hudfläckar eller hyperpigmentering som man också kan kalla det.

Hormonella obalanser brukar man förklara det som och man kan testa sina hormoner genom ett enkelt salivtest hemma. Testet visar förhållandet mellan progesteron och östrogen och sedan får man balansera upp hormonerna om dem är ur balans.

Men det finns en annan väldigt viktig sak att tänka på om man vill behålla sin hudfärg jämn och det är att skydda sig med antioxidanter! Om du redan har problem med hyperpigmentation räcker det inte med låga doser C-vitamin om dagen utan man behöver ta större doser och jobba med flera olika antioxidanter.

Själv har jag Heidi lyckats vända på att ha mörka fläckar både på pannan och kinderna. Jag har använt C-vitamin, E-vitamin, druvkärnextrakt och alfa-liponsyra under några månader. Och när du tar dem skyddar du inte bara huden utan även hjärtat och kärlen. Sedan finns det även antioxidantkomplex som är en blandning av olika antioxidanter.

Därtill är kosten viktig. Ät aldrig fett som är härsket! Och skydda med mycket bär och gröna bladgrönsaker. Lycka till!

Etiketter: hyperpigmentering

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln