Sund mat snabbt och enkelt

Under en livstid äter vi 30 to mat. All den maten ska brytas ner och bli till näring och energi, samt eventuella toxiner ska rensas. Att säga att maten inte påverkar oss är vansinne. Men precis som att en dålig måltid inte gör skillnad gör inte heller en enstaka sund måltid skillnad. 

En hälsosam livsstil är ingen trend eller diet. Det handlar om att skapa goda vanor och att planera, planera och planera. Skapa veckomatsedlar och ha hälsosamma snacks färdigt. Om du har bråttom på morgonen kan du ha mat färdigt att ta med dig istället; smoothies, sallader eller till och med varm mat i en mattermos.

Bär, frukt och nötter är enkla snacks som inte behöver tillagas. För att göra det roligare kan du göra egna blandningar, låt gärna barnen vara med.

Ris håller sig ca 4 dagar i kylen. Koka upp och ha i en glasförpackning. Gör gärna färdiga toppings där du kombinerar solrosfrön, pumpakärnor med salt och andra favoritkryddor.

Bönor på burk tar ingen tid och ägg kan man koka och ha i kylen. Makrill på burk är ett annat snabbt alternativ för dig som är på språng som inte behöver hållas kyld. Springer du förbi en delikatess kan du ofta hämta upp färdigt kött.

Frysta grönsaker är utmärkta att ha som bas i sallader eller när du wokar.

När du har tid kan du göra linfrökex som håller sig väldigt länge och som är populärt bland de flesta. Låt det vara roligt. Det behöver inte ta tid, det enda som krävs är lite planering.

Vad är dina bästa tips?

Etiketter: sundmat

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln