Grönkålschips

Grönkålschips
Grönkålschips

Helgen närmar sig och många vill ha lite snack som ändå är ren och bra mat. Grönkålschips är nog ett av de enklaste snack man kan göra. Om du gillar chips kommer du med all sannolikhet att gilla grönkålschips.

Grönkål har blivit en populär grönsak sista åren och vanligt förekommande i gröna drinkar och smoothies. Grönkål är rik på C-vitamin som behövs för en strålande hy, men även för vårt immunförsvar.

För att göra grönkålschips är färdighackad grönkål i påse är det snabbaste alternativet. För den pysslige kan man köpa hel grönkål och själv hacka upp.

Grönkålschips - så här gör du
Sätt ugnen på 175°C. Häll ut grönkålen i en plåt och häll på olivolja och rikligt med salt. Massera snabbt in oljan i grönkålen. Baka ca 20 minuter, eller tills de blivit lagom krispiga. En favorit även bland barn!

Etiketter: grönkålschips

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln