Kadmium och bly i choklad

Andelen tungmetaller ökar på jorden och så också i vår mat. Nu senaste läser jag att chokladtillverkaren Mars anklagas för att inte skriva ut att deras choklad innehåller både bly och kadmium. Många försöker få oss att tro att det är ofarligt att gödsla åkrarna med rötsalm men det är en orsak till att vi får i oss kadmium.

Eftersom chokladen som mättes överkred de tillåtna gränserna borde både bly och kadmium alltså stå med i innehållsförteckningen.

Tungmetaller är oerhört farligt för hjärnan och ett annat område där man kan märka att det stör rätt snabbt är sköldkörteln och vi på kliniken märker också att sköldkörtelproblemen har ökat. Sköldkörteln är mycket känslig för tungmetaller och kroppen behöver extra näringsämnen för att klara av att rensa ut dessa. Det är därför det är så viktigt att vara försiktig med vad man väljer och varför det är så viktgit med ekologiskt. Diskussionen om ekologiskt handlar oftast om födoämnet innehåller mer näring eller inte och i diskussionen försvinner pratet om riskerna med tungetaller.

Här kan du läsa hela artikeln.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln