7 kg tillsatsämne/person/år i Sverige

Såg ett gammalt avsnitt av programmet "Landet Brunsås" i helgen där de nämnde att den genomsnittliga svensken får i sig 7 kg tillsatsämnen per år. 7 kilo!!! Det blir 350 kg på 50 år...

Tillsatsämnen testas en och en i små mängder för att garantera att de är säkra att inta. Vad jag vet finns inga försök på så stora mängder som vi får i oss i verkligheten. Det är ett globalt humant experiment som pågår just nu som vi alla deltar i och tillsatsämnen är bara en del av saker vi får i oss som inte vi ska ha i oss. Lägg till luftföroreningar, ämnen från kemikalier (ex. rengöring), tungmetaller, plaster och läkemedelsrester via dricksvattnet så börjar man förstå vilken belastning det har på kroppen.

Allt det här ska renas förstås. Dålig lever har blivit allt vanligare och det är inte för att man druckigt för mycket alkohol. Ryggsmärta i ryggen kan till och med komma från de inre organen. Många personer som jag jobbar med blir ofta av med de här "oförklarliga smärtorna" när man jobbar igenom de olika organen för de är idag så oerhört belastade.

Varje gång vi öppnar plånboken gör vi ett val. Med kunskap, kärlek och engagemang och tydliga val är jag övertygad om att vi kan vi skapa bättre hälsa. Vad tror du?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln