Laxen dör ut av näringsbrist

"En stor del av laxhonorna i flera av Sveriges laxförande älvar producerar avkomma som dör till följd av tiaminbrist, brist på vitamin B1" läser jag i Sydsvenskan idag.

Lennart Balk, professor i biokemi tilägger att även fåglar dör ut av tiaminbrist.
Forskarna kopplar alltså tydligt ihop näringsbrister med infertilitet. Om vi inte får i oss den näringen vi behöver fungerar inte våra organ som de ska och då påverkas vår infertilitet.

Antalet par som genomgår IVF i Sverige är skrämmande. Jag hittar siffror från år 2010 som säger att 3% av alla födslar i Sverige är IVF-­graviditeter. Jag skulle inte bli förvånad om siffran stiger gradvis med åren.

Det handlar naturligtvis inte bara om näringsbrister utan är betydligt med komplext. Men både i Storbritannien och USA är det populärt att välja alternativ behandling istället för IVF vid infertilitet, alternativt att man kör det parallellt. Dels ser man över sin egen hälsa, får rätt på de organ, hormoner och annat som är ur balans, dels kan man jobba igenom kroppen om man behöver rensa ut tungmetaller eller annat skräp som förs över till barnet. Vi har ju sett i filmen "Underkastelsen" att barn idag föds med en enorm mängd gifter.

Så bästa tipset till er som planerar att bli gravida är att planera i tid. Se till att ni är friska och ta tag i er egen hälsa först innan ni försöker bli gravida. Och tänk på att det gäller både kvinnan och mannen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln