Hårmineralanalys
En hårmineralanalys visar mängden mineraler, spårmineraler och tungmetaller i kroppen samt hur olika ämnen står i relation till varandra. Förutom att se hur vilken nivå man ligger på mineraler och tungmetaller kan man utifrån mönster se vilka organ som är ur balans och därmed sätta in  specifika näringstillskott för att stötta dem.

Man kan både ligga för lågt och för högt på mineralerna. Näringsbrister är vanligt idag, men att ligga för högt på vissa ämnen såsom koppar är inte heller bra. För högt koppar är ganska vanligt förekommande idag och kan bidra till allt ifrån humörsvängningar och PMS till huvudvärk och allergier. OBS - scrolla ner för bildexempel.

Vad en hårmineralanalys visar
En hårmineralanalys kan ge indikation på sköldkörtelaktivitet, binjureaktivitet, metabolisk typ, hormonbalans,  näringsupptaget, vilken stressnivå man ligger på, typ av sömnlöshet samt visar på om man riskerar att gå mot osteoporos/benskörhet. Den kan även påvisa hur väl vissa mineraler utnyttjas, exempelvis kan man ha järn i kroppen samtidigt som kroppen inte nyttjar järnet som det ska.

Analyssvaret ger dessutom förslag på för dig anpassade kostrekommendationer samt kosttillskottsrekommendationer.

Hårmineralanalys inkl 20 min genomgång + BOR - Hårmineralanalys inklusive 20 min genomgång

Price:
1 596 kr
Inc. 0% Tax
Quantity:

Tidningen Topphälsa provade Hårmineralanalys hos Lüning Näringsklinik!
Catharina Nordlund från tidningen Topphälsa provade en hårmineralanalys på Lüning Näringsklinik. Se hela artikeln nedan.

Artikel om hårmineralanalys från tidningen Topphälsa med Lüning Näringsklinik
Artikel om hårmineralanalys från tidningen Topphälsa med Lüning Näringsklinik

Mineraler som mäts i en hårmineralanalys
De mineraler som mäts i en hårmineralanalys är kalcium, magnesium, natrium, kalium, koppar, zink, fosfor, järn, mangan, krom, selen, bor, kobolt, molybden och svavel.

Tungmetaller som mäts i en hårmineralanalys
De tungmetaller som mäts i en hårmineralanalys är kvicksilver, bly, aluminium, uran, arsenik, kadmium och antimon. 
Tungmetaller kan störa allt från hjärnan till sköldkörteln, exempelvis har man sett att aluminium har kopplingar till både Alzheimers och Parkinsons medan uran oftast ger mer huvudvärk och trötthet.

Spårmineraler som mäts i en hårmineralanalys
De spårmineraler som mäts i en hårmineralanalys är germanium, barium, vismut, rubidium, litium, nickel, platina, tallium, vanadin, strontium, tenn, titan, volfram och zirkonium.

Praktisk information inför hårmineralanalys
Håret bör inte vara färgat 3 veckor innan det klipps och inte permanentat 2 månader innan det klipps. Håret behöver inte vara nytvättat men sista veckan eller sista två gångerna som du tvättat håret bör du använda ett vanligt schampo och inte ett mjällschampo.
Instruktioner medföljer för du klipper håret.

Om Lüning Näringsklinik
På Lüning Näringsklinik jobbar endast certifierade näringsteapeuter. Vi har sju års erfarenhet från näringsterapi och hårmineralanalyser. Vi är medlemmar i NMTF, Näringsmedicinska Terapeutförbundet.

Vi jobbar utifrån de problem som klienterna kommer med och stöttar organen för att den själv ska kunna dra igång läkningsprocessen. Mag/tarmbesvär, trötthet/utmattning, hormonella obalanser och värk är de vanligaste orsakerna till att personer vänder sig till oss för att få hjälp.

När du beställer en hårmineralanalys ingår 20 minuters konsultation per telefon. Naturligtvis har du även möjlighet att gå igenom analysen på någon av våra kliniker i Malmö eller Helsingborg.
Glöm inte att boka upp tid för genomgång av analysen, det gör du här
https://www.bokadirekt.se/l%C3%BCning/Var

Exempel på resultat av en hårmineralanalys.
Exempel på resultat av en hårmineralanalys.
Vi som tolkar din analys: Anette Lüning & Heidi Wellstad.
Vi som tolkar din analys: Anette Lüning & Heidi Wellstad.

Hårmineralanalys inkl 20 min genomgång + BOR - Hårmineralanalys inklusive 20 min genomgång

Price:
1 596 kr
Inc. 0% Tax
Quantity:

Varför behövs en tolkning av analysen?
Analysen ger en viss tolkning av resultatet, men vi ger en djupare förklaring av analyssvaret. Här har du dessutom chansen att ställa specifika frågor som du undrar över.

Tid för svar
Efter att du skickat in analysen tar det ca 2,5-3 veckor att få svar. Därför är det lämpligt att vi bokar en tid ca 3 veckor framåt för genomgång av analysen.

Exempel på provsvar från en hårmineralanalys
På bilden kan ni se exempel på hur förstasidan på hårmineralanalysvaret kan se ut. Observera att hela analyssvaret är ca 10 sidor långt. Första- och andrasidan på analysen visar mätvärden och resterande sidor är text om analysen.

Tänk på vid beställning
Vid beställning av analyser gäller ej ångerrätten eftersom det är en individanpassad produkt.

Vill du ha ännu mer information? Då kan du titta på hårmineralanalys-sidan harmineralanalys.nu

Exempel på svar från hårmineralanalys.
Exempel på svar från hårmineralanalys.

Hårmineralanalys inkl 20 min genomgång + BOR - Hårmineralanalys inklusive 20 min genomgång

Price:
1 596 kr
Inc. 0% Tax
Quantity: