clip_image006[1]

Hur märker man att magen fungerar?

 

Toalettbesöket

En regel är att när man går på toaletten ska det gå fort och pappret man torkar sig med ska vara 10-20 cm långt. Avföringen ska inte vara kladdig och inte för hård. Färgen ska vara brun. Tyskland har till och med toaletter med sk ockular besiktning dvs en liten avsats där avföringen landar för att man ska hålla koll på sin hälsa.

 

Hur ofta?

1-3 gånger per dag. Det här är ytterst viktigt annars stannar toxiner/gifter kvar i kroppen.

 

Svullen mage.

Ibland har man en intolerans mot vissa födoämnen. Med ett blodprov som visar intolernas mot upp till 271 födoämnen och en gradering från 0-4 för varje livsmedel påvisas en intolerans. En reaktion kan visas upp till 3-4 dagar efter intaget födoämne. En svullen mage kan även ha andra orsaker.

 

Saltsyra

Vår magsäck har till sin hjälp 5 huvudingredienser för att bryta maten så att vi kan ta upp näring.

En av dessa är saltsyra. Den fyller en viktig funktion och håller pH-värdet på den rätta surhetsnivån så att matsmältningsenzymer som bryter maten aktiveras. Saltsyran tar också död på mikrober och bakterier som annars överlever och kan skapa diarée och andra problem.

 

Immunförsvaret i tarmen

Över 80% av cellernas immunförsvar sitter i magen och därför är det inte svårt att se vilken roll magen spelar för vår hälsa.

 

Olika magproblem

  • Diarée
  • Infektioner orsakade av Clostridium difficile bakterien
  • IBS (Irritable Bowel Syndrome)
  • Inflammatoriska tarmsjukdomar (ulcerös colitis och Crohns sjukdom)
  • Helicobakter Pylori en bakteriell infektion som skapar ulcer och kronisk tarminflammation
  • Läckande tarm så kallad tarmpermiabilitet (där tarmväggen släpper igenom osmält föda och toxiner som går ut i blodet och som kan trigga igång immunförsvaret)
  • Laktos intolerans

 

 

Alternativ

Att  arbeta med kosten, extra näringstillskott och örter kan hjälpa många med magproblem. Läkemedel är vid vissa situationer den bästa lösningen, men att arbeta parallellt med näringsmedicin eller som ett alternativ kan vara en lösning.

För mer information klicka vidare på  Klient-må ditt bästa