Havssalt Celtic finmalet

Pris:
79 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1242541
Antal:

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Men det viktigaste är att det kanske är det mest mineralrika saltet. I vanligt vitt raffinerat bordssalt har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssalt och i princip bara lämnat kvar natrium, vilket ställer till problem i så höga koncentrationer. I Celtic salt är natriumhalten ca 34% (vanligt bordssalt innehåller ca 60% natrium).

Celtic havssalt som är ljusgrått av alla mineraler kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, utan tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (17,5%) än Himalayasalt (4,1%). 

Celtic havssalt är ljusgrått av mineralerna då det inte är blekt samt fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller i malare. Förvara det gärna i glasbehållare med tätt lock. 

Innehåll
227 gram