Chaga Holistic

Pris:
233 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P745101
Typ:
Chaga Holistic
Antal:
Av många experter anses Chaga vara kungen av medicinalsvampar, före reishi, shiitake, maitake och agaricus blazei.

Den sitter på trädet i 15–30 år där den suger ut näringen och koncentrerar det.

De nordamerikanska indianerna betraktade den som en helig medicinalväxt. I Sibirien kallas den gudarnas gåva och odödlighetens svamp. Japanerna kallar den skogens diamant. I Kina är den växternas konung. Det norska namnet är kreftkjuke (kräfta = cancer). Det latinska namnet är Inonotus obliquus.

Chaga är te gjort av torkad sprängticka och innehåller naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triter-pener, SOD (superoxiddismutas) 
och aminosyrakomplex.

Holistic Chaga kommer från Finland. Chaga har en mild smak av vanilj och behöver inte sötas.

Ingrediens
Mald torkad sprängticka (Inonotus obliquus).

Tillagning
Blanda 2 tsk i 1 liter hett vatten. För bästa resultat sjud 1 msk chaga i 2 liter vatten på lägsta värme med lock i 5 timmar.

Kontraindikationer
Används med försiktighet vid intag av blodförtunnande läkemedel och diabetesmediciner.Rådfråga din läkare eller terapeut. Effekt vid graviditet och amning ej känd.

Innehåll
50 gram

Hur använder man chaga?
I första hand som ett gott och supernyttigt te. Du kan även ha den som bas i alla dina smodisar istället för vatten. I princip alla maträtter där du använder vatten kan du testa chaga, till exempel på morgongröten. Det gör den både godare och nyttigare.

Chaga passar bra med choklad. Testa att köpa havremjölk choklad och mixa 1 del havremjölk med 2 delar chaga (eller hälften var).

Det används även för att färga textilier och papper (ger en gul färg). Svampen kan även användas som rökelse.

Chaga sägs även kunnas användas som ett substitut för humle vid ölbryggning (vi har dock inte provat själva).