ProgesterAll

Pris:
320 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1214980
Antal:
ProgesterAll progesteronkräm är en hudkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Den kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av tex PMS, klimakteriebesvär, PCOS, infertilitet, missfall, endometrios, oregelbunden mens och riklig mens. Den kan användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem. Krämen är för yttre bruk och smörjs in på områden med tunnare hud tex, insidan av armarna.

Guldpricken på baksidan av tuben motsvarar ca 5mg. 20mg = 1,25ml = 1 rågat kryddmått. Biverkningar vid användandet av progesteronkräm uppkommer vanligen precis i början och för att man använt en för låg dos. Känner du dig mer svullen, irriterad och PMSig efter några dagar med krämen? Höj dosen.
 
Tuben innehåller 60ml vilket motsvarar 48 doser à 20mg, 96 doser à 10mg eller 192 doser à 5mg.

Det finns ingen egentlig mening med att använda progesteronkräm samtidigt som du äter p-piller eller använder kombinationspreparat. Dessa innehåller redan gestagen, dvs konstgjort modifierat progesteron. Kombinationen i sig är dock inte farlig. Gestagen är dock förknippat med hälsorisker och de riskerna försvinner inte bara för att man också lägger till riktigt progesteron. Det är därför vi säger att det inte finns någon egentlig mening att kombinera. Om du har hormonspiral och upplever besvär som tex vallningar kan progesteronkrämen ändå hjälpa men du kan fundera på om du verkligen ska ha kvar spiralen.
 
Även män kan använda progesteronkräm.

Ingredienser
Destillerat vatten, Kapryl-/Kaprintriglycerider, Sepigel, Progesteron (20mg per 1/4 tsk, dvs 1,7%), Lecitin, Alkohol, Glycerin, Simugel (vegetabiliskt förtjockningsmedel), Grapefruktkärneextrakt (vegetabiliskt konserveringsmedel), Natriumhydroxymetylglycinat, Citronsyra, Kaliumsorbat, Tokoferylacetat (E-vitamin).
 
Innehåller inga konstgjorda färg- eller doftämnen, inga parabener och är ej testad på djur.
 
Krämen har en hållbarhet på 2 år. Bäst-före-datumet syns på tubens räfflade kant. Gäller även öppnad tub. Skulle konsistensen på krämen ha förändrats, tex att den skulle ha blivit grynig, då kan du betrakta den som utgången.
 
Bör förvaras svalt eller i rumstemperatur, ej i direkt solljus. Tål att frysas så länge inte konsistensen blivit grynig.

Innehåll
56 gram