Vi på Lüning Näringsklinik är tacksamma för att vi kan vara en del i tillfrisknandet för många som kommer till vår klinik.
Här är ett axplock av våra klienter som berättar sin historia.
 

Min resa började i september 2019. Jag hade under ett år kämpat med svettningar och vallningar både dag och natt. Jag hade under 4 år pluggat på distans 50 % och jobbat 100 %. Inte bra så här i efterhand men var så inne i hjulet att jag inte tog varningssignalerna på allvar. Jag tränade 3-5 ggr i veckan, ju tuffare pass desto skönare tyckte jag, trots all träning gick jag upp i vikt. Jag fick även urinvägsinfektion väldigt lätt men tog oreganodroppar regelbundet som gjorde att jag slapp penicillin. Jag tyckte att jag åt nyttigt och mådde ganska bra.
Efter första konsultationen med Anette i september 2019 påbörjade jag min livsstilsförändring. Jag började gå på yin-yoga en kväll i veckan och kände hur jag började må bättre. Ändrade min morgonrutin genom att stiga upp lite tidigare för att hinna lite yoga och en kort meditation innan jag åkte till jobbet. Jag försökte hitta minst två tillfällen under dagen då jag stannade upp och andades medvetet för att lugna kroppen. Lika så började jag tänka rörelse istället för träning vilket innebär att jag har lärt mig att vara nöjd med en promenad. Jag har lärt mig att pausa mellan mina olika aktiviteter. Det kan vara att läsa en bok eller se en serie på tv:n. Jag har även börjat meditera längre stunder regelbundet. Min omgivning tycker att jag är en lugnare och gladare person idag.
I december gjorde jag en provtagning och mitt TSH låg på 12. Jag gjorde nya mätningar i januari och februari som då visade att mitt TSH låg på 6,2. I mars var det dags för nästa provtagning och då låg mitt TSH på 3,2. Vårdcentralens läkare ville i januari/februari att jag skulle börja ta Levaxin, vilket jag inte gjorde.
Jag är så glad att jag har kämpat och jag har hela tiden trott på att det går att läka på ett naturligt sätt.

Madeleine Carlqvist - mars 2020

För drygt 2 år sedan började jag gå till vårdcentralen var och varannan månad för att jag kände mig sjuk och hängig. Efter att ha fått rekommendationen att stanna hemma och vila utan större förändring valde jag att söka hjälp hos Anette.

Jag har under 7 månader hos Anette lärt mig så mycket om mig själv och min hälsa. Allt från vad jag ska äta och hur jag ska leva. Med Anettes hjälp har jag boostat min hälsa och fått mig själv att må ännu bättre för varje vecka som gått. Det är saker som sömnbesvär, febertoppar och magbesvär som blivit avsevärt mycket bättre för mig. Nu känner jag äntligen att jag kan ha en bra vardag utan att känna mig sjuk med korta mellanrum. 

Så tusen tusen tack! 
Pontus Löfvenmark - 2020

Idag för tre år sedan hängde jag och min man i en takpool på vårt hotell på Bali! Vi hade haft en fantastisk semester och skulle åka hem dagen efter. Det var dagen jag upptäckte min sjukdom jag hade drabbats av - Alopecia. Som gjorde att jag tappade mitt hår på huvudet fläckvis och allt eftersom så föll mer och mer av.
~
När jag varit hemma ett kort tag kontaktade jag min vårdcentral, för att ta reda på vad det är som orsakar att håret ramlar av.
På min egna vårdcentral blev jag nästan lite hånad, för det är ju inte så farligt att tappa lite hår tyckte dem.... Då hade ca 30% av mitt hår tappats.
Jag blev tillslut efter mycket tjat och flera samtal skickad till hudspecislisterna på sjukhuset i Halmstad. Där jag fick det konstaterar att det var Alopecia, en autoimun sjukdom som de inte forskar på för den är inte farlig att leva med... Och därmed fanns det inget att göra för att det skulle bli bättre enligt dem!
Eftersom det var hudspecialisterna på sjukhuset jag träffade, som ändå ska vara specialister inom sitt område så litade jag på deras ord.
Sommaren passerade, mer och mer hår föll av och tillslut fick jag peruk utskrivet.
Att vara 29 år och ha peruk var inget jag någonsin trodde jag skulle behöva uppleva men det gjorde iaf att jag slapp att se och bli ständigt påmind om hur fallet faktiskt var.
~
Där någonstans på vägen började mitt hår sakta komma tillbaka, jag blev gravid och mitt hår började växa mer och mer, så jag trodde att " yes, jag vann över sjukdomen"
I februari förra året hade det vuxit så pass mycket att jag kunde ta av mig peruken efter ha använt det i 1,5 år.
Det var verkligen en dag av glädje, att slippa tänka på om peruken ligger rätt eller om den glidit iväg.
~
Glädjen höll tyvärr inte i sig så länge, Filippa föddes i juli och redan under hösten började jag tappa mängder med hår, såklart hoppades jag på att det bara var mina hormoner efter graviditeten som ställde till det och så var det  till en start.
I januari fick jag tillbaka en fläck och direkt fick jag tillbaka stressen över hur jag upplevde allt förra gången.En fläck blev två fläckar, osv.
Jag blev rekommenderad att kontakta en klinik nere i Malmö.
Det gick ett tag, vi skulle åka till Thailand och vardagen kom emellan med hopp om att allt bara skulle bli bra, vilket det såklart inte blev utan tvärtom.
Så en måndag eftermiddag i mitten av mars skickade jag iväg ett långt mail till Anette Lüning och förklarade min situation och redan två timmar senare ringde hon upp mig och bokade in mig på ett besök fredagen samma vecka!
Jag åkte ner till Malmö med en positiv inställning och för första gången på tre år så kändes det som att någon tog mina problem på allvar, jag hade ett inbokat möte hos Anette på 1,5 h men jag var hos henne mer än dubbla tiden. Hon gjorde en ordentlig konsultation, gjorde tester på plats, skickade iväg mig till sjukhuset för mängder av blodprover och andra prover som skickades iväg runt halva jorden.
~
Testerna har visat att mina hormoner är helt ur balans, har gifter i kroppen som jag antagligen har fått via dricksvattnet, min sköldkörtel fungerar ej som den ska och mina depåer i kroppen är tömda till botten efter många år av av stress och ätit på tok för lite mat.
Tillsammans med flera olika typer av tillskott, droppar, salvor och en kost utan gluten, socker och mejeriprodukter så börjar mitt hår komma tillbaka så smått, men det är en lång väg tillbaka innan min kropp är i balans igen.
~
Är så tacksam för att jag blev rekommenderad Anette, hon är otroligt proffsig och kunnig inom sitt område och utan henne så skulle jag aldrig bli bra!
Skriver inte detta för att jag vill att få någon uppmärksamhet eller att någon ska tycka synd om mig, utan för om det är någon annan som är i samma situation som mig så finns det hjälp att få - trots vad vår sjukvård säger!

Linnea Ek

Tack för den hjälp jag fått för att hitta tillbaka till min energi och få mig att förstå möjliga mekanismer bakom detta. Som kvinna och äldre vill jag också göra vad jag kan för att stärka skelettet, även där har du varit till stor hjälp och jag känner mig trygg med vad jag lärt mig  och fortsätter följa de råd jag fått av dig. Stort tack!

Agneta 69 år

Jag kontaktade Anette våren 2010 och gav henne fria händer att hjälpa mig med min sviktande hälsa. Jag hade vid det tillfället i nästan tjugo år sysslat med mina stora intressen mat, träning och hälsa.

Budskapet från läkare, dietister och näringsfysiologer, samt tränare var unisont; ingen vi träffat lever mer hälsosamt, än du. Så hur kom det sig då att jag blev sämre år för år?
Jag fick problem med min ämnesomsättning och blev med tiden helt orkeslös, till sist sjukskriven. Jag kontaktade då läkare som ville arbeta med mig utifrån ett helhetsperspektiv och kom i kontakt med Anette via rekommendation, i samband med de besöken. Hon har under hela behandlingen varit en god kunskapsmässig sparringpartner. Samtidigt som hon genom sin yrkeskunskap har fått mig att öppna ögonen för alternativa vägar till hälsa. Jag har i samarbete med henne tagit ett helhetsgrepp om min hälsa. Jag äter numera lågkolhydratkost och har uteslutit all föda som kan innehålla tillsatser, samtidigt har vi arbetat med vitaminer, mineraler och örter, för att understödja kroppen egen förmåga att läka. Anettes kompetens bekräftas av mitt eget tillfrisknande, samt av de läkare jag varit i kontakt med och utifrån den kunskap jag själv förskansat mig.

Under den behandling som Anette rekommenderat har jag blivit av med en mängd olika sjukdomstillstånd, varav en tjugoårig hösnuva numera är försvunnen, eksem har försvunnit, min ämnesomsättning har förbättrats avsevärt och framför allt orkar jag göra allt såsom jag gjorde förr.
Jag kan därför varmt rekommendera Anette till er som är intresserade av livslång god hälsa och till er som sjukvård och kostråd inte kan hjälpa under rådande vetenskapliga paradigm.

Mick Ljungberg, Malmö

Hej Anette,
Mangan-kuren som du förordnade har verkligen hjälpt! Efter år av smärtor i mitt högra knä har jag nu efter din kur blivit helt smärtfri.

Känner mig som en helt ny människa!
Ett stort hjärtligt tack!!
Med vänlig hälsning
Bo Johnson

Genom mitt arbete är jag på resande fot 150 dagar om året. Jag ingår i CivicLab och tillsammans med ett tiotal processledare i Sverige och Frankrike arbetar jag med teambuilding och ledarskapsutbildningar i samhällsengagerade företag, högskolor

och organisationer. Uppdrag runtom i hela Europa resulterar, som sagt, i mycket resande, oregelbundna arbetstider och intensiva arbetspass. Något som inte var ett problem då jag började för 6 år sedan, men som under senare tid lett till allt större trötthet samt magproblem mm.

Genom en personlig rekommendation fick jag kontakt med Anette Lüning och har de senaste 7 månaderna anlitat henne som kostcoach. Den synbara förändringen har gjort att flera av mina kollegor nu bestämt sig för att själva påbörja rådgivning hos Lünings Näringsklinik.
 

Anettes styrka är helhetsperspektivet. Hon ställer frågor som inte bara rör kosten utan även andra vanor för att skapa förståelse för det stöd och förändringar som behövs. Hennes uppmuntrande förhållningssätt gör också att jag lämnar mötena med en energi som motiverar mig att fortsätta med den utmaning som ändrade kostvanor faktiskt innebär.
 

Jag har nu arbetat in nya kostvanor när jag reser och fått förståelse för hur jag kan minska stress och hålla balansen i kroppen. Men jag har även förbättrat mina kostvanor på hemmaplan, vilket bidragit till en positiv spiral där jag även hittat en bra träningsform.
Under de senaste månaderna har jag gått från att fundera på att byta jobb till ett helt nytt förhållningssätt till arbetet, ändrade vanor och mer motivation.

Och det vill jag tacka Anette för!
 

CIVICLAB – Facilitation with a purpose

Magdalena Musiala

Jag kan varmt rekommendera Anette. Kom helt utmattad/slutkörd till henne och fick hjälp med bland annat att ändra min kost och med det följer fler positiva förändringar. Jag fick ett nytt liv ❤️
Christel Lidborn

Det huvudsakliga som givit mig mest styrka att hålla mig ifrån snuset är Detox perioden,

Under Detox perioden (14 dagar) så tyckte jag att det var väldigt tufft, det gör att jag inte skulle förmå mig att ta en snus och därmed hade hela detoxen varit bortkastad. Stödet från Anette (samt Lakrits när suget blir för stort :=) har varit det avgörande efter detox tiden.

Nu har det gått snart 5 månader och jag måste säga att det är lättare att hålla mig ifrån snuset än vad jag kunde föreställa mig, sen är det väl även så att man måste bestämma sig.

Med förändrad kostvana genom Anettes (kostchema) och beslutsamhet så ska det inte bli fler prillor för min del!

Fredric Pettersson

Sökte på hjälp med utmattnings syndrom/utbrändhet och misstänkt sköldkörtels rubbning och binjuretrötthet. Hittade Anettes klinik och åkte till henne direkt och startade en behandling. Efter drygt 4 mån märker jag tydliga förbättringar på flera områden. Snart gjorde jag en hårmineralanalys, så bra det är säger jag bara för det styrker ens misstankar och ger ytterligare indikationer på vad som är galet i kroppen. Jag ångrar inte en sek att jag går hos Anette, tvärtom, jag berättar för alla hur bra och professionell hon är.

Sjukvården kan inte göra mycket än att skriva ut piller och om de inte hittar något i blodet som är fel så stannar deras kunskap också där, allt syns inte på ett blodprov men vet man hur kroppen funkar med dagens kost o livsstil så vet man en utväg. Allt kostar, det kostar även mycket att vara sjuk och vara livstids abonnent till läkemedelsindustrin och sjukvården. Satsa på din hälsa med naturliga ämnen som finns naturligt i din kropp istället för syntetisk framställda som mest troligt aldrig gör dig frisk heller.

Diana Hultberg

Jag rekommendrar varmt Lüning Näringsklinik. Min son som har diagnoserna högfungerande autism (Aspergers) och ADHD har äntligen blivit tittad på som en människa som vem som helst, och inte någon där man kan förklara bort alla symptom med hans diagnoser. Vi har bara gått hos Anette Lüning i lite mer än ett halvår, men efter näringsterapin så har han blivit betydligt klarare i tankarna och det går bättre och bättre i skolan. Han svarar på tilltal snabbare och är gladare. Hans vitamin- och mineralbrister är konstaterade via labtester, vilket känns tryggt och seriöst.

Vi kommer fortsätta gå här för att se vad mer Anette kan göra för sonen. Det tar tid att läka kroppen, så maximal behandlingseffekt har vi förmodligen inte sett än. Mycket nöjda!

Mikaela Alenäs

Efter flera år kan jag måla igen! Tack vare Anette Lünings avgiftningsprogram och Kundaliniyoga/ Wahe Yoga (sköldkörtelprogram). Har haft hypoteros typ 2 och varit dålig i många år med flera konstiga symptom. Har sökt vård, men inte fått rätt hjälp av den svenska sjukvården.
Det var inte förrän jag kom i kontakt med Anette för ca ett år sedan som jag förstod vad som var fel; amalgamförgiftning... Det har varit en tuff avgiftningsperiod som pågått i 9 månader. Det har varit svårt att lägga om kost och livsstil och att ekonomiskt prioritera avgiftningsprogrammet. Men det var värt det.
 

Nu är jag nästan helt symptomfri. Orken och kreativiteten har återvänt. Har dessutom fått ovärderlig kunskap om kost och näring som jag försöker föra vidare till mina nära. Tycker dessutom att det är väldigt inspirerande med den nya maten - Raw food har även blivit ett intresse! Jag kan starkt rekommendera Lüning Näringsklinik!

Carina Nibér, konstnär

Jag har i 2,5 år haft konstant smärta i knä och sporadiska inflammationer i kroppen med sömnbesvär som resultat. Trots åtskilliga besök hos allmänläkare, ortopeder, sjukgymnaster, andra specialister och flertal prover, röntgen m.m. hittar den allmänna sjukvården ingenting. Husläkaren uttrycker sig att detta är min "akilleshäll".

Efter att konstant ätit smärtstillande blev jag rekommenderad en fantastisk sjukgymnast i Lund som lyckades få ner smärtan och en kortare period var jag smärtfri. Efter diskussioner med Näringsterapeut Anette Lüning fick jag en rekommendation av antiinflammatoriska kosttillskott, efter två veckor var jag smärtfri. Jag fortsatte med behandlingen i två månader och idag är alla besvär borta.


Man önskar att sjukvården hade en vidare syn än vad den har. Lüning Näringsklinik arbetar med friskvård och förebyggande arbete och är ett ypperligt komplement till sjukvården. Jag hoppas att fler hittar till denna källa av friskhet.
Rekommenderar Lüning Näringsklinik till vänner och bekanta!

Hälsningar Göran Tollin

Jag började gå hos Anette sommaren 2010 pga att jag var så trött och orkeslös, då jag lider av hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln). Har dessförinnan varit hos läkare som tagit en mängd prover, men ansett mig som fullt frisk trots min stora trötthet.

Anette hjälpte mig då med att ändra kosten och jag fick även olika kosttillkott för att komma till rätta med min trötthet. Blev faktiskt mycket piggare redan efter ett par veckor. Kan nu även konstatera några andra bra "hälsoeffekter" som jag inte räknat med från början, bla blir jag åksjuk mycket mer sällan än innan, har gått ner lite i vikt, kramp i vaderna på natten är borta, var ofta röd i ögonen förut men inte längre.

Eva Lundin, Färjestaden

Jag kan varmt rekommendera Lunings Näringsklinik. Jag vände mig dit, efter en rekommendation, för jag ville ta prover på mina hormoner. Redan efter 1 månad började mina menssmärtor, som jag haft sen jag var 10 år gammal, att försvinna. Idag har jag inga besvär alls med eller omkring min menstruation, helt smärtfri!
Jag sover bättre och smärtorna kring hjärtat är borta och min aggressivitet har börjat att försvinna.

Annette Blomqvist

Jag har spelat liga i 2 månader i Tyskland och det har gått bra för mig där jag vunnit de flesta matcherna mot bra spelare. För laget har det varit tufft men vi klarar vårt mål nämligen att hålla oss kvar i högsta ligan.

Utan mina kosttillskott från Alpha plus och hjälp ifrån Lüning Näringsklinik hade jag inte varit fri från skador och inte haft ett bra immunförsvar. Det är första gången på länge jag spelat en hel sommar utan att fått ont i knäet. Jag har även klarat mig från förkylningar och sjukdomar.

Det enda jag gjort annorlunda är att jag använt kosttillskott från AlphaPlus och lagt om kosten med hjälp av Anette ifrån Lüning Näringsklinik. Mitt nästa mål är nu elitserien här i Sverige och ligaspel i Frankrike.

Andreas Vinciguerra, Tennisspelare

Jag vill varmt rekommendera Anette Lüning på Lünings Näringsklinik. Efter att jag genomgått år av sjukdom, sköldkörtelcancer, två operationer och en radioaktiv behandling så tog jag kontakt med henne. Jag mådde extremt dåligt och fick varken någon förståelse, hjälp eller stöttning av mina läkare. De hade behandlat de problemen de tyckte framgick i mina blodprover. Efter att jag berättat för Anette om mina symptom, problem, tagit salivtest och gjort en hårmineralanalys så kunde hon skräddarsy en individuell behandling till mig.

Fick börja äta specialkost och kosttillskott för att få bukt med mina hormonproblem, få mer energi, näringsbrister, led och muskelsmärtor, migrän, höja mina signalsubstanser och få min metabolism att fungera bättre.

Efter 4 månader så mår jag äntligen bättre! Min mage och organ är starkare och jag orkar mer och mer för varje dag som går. Jag rekommenderar verkligen Anette till er som mår dåligt och behöver hjälp med att förbättra er hälsa. Hon är lyhörd och extremt hjälpsam. Hon vet verkligen hur hon kan hjälpa till med att bota ens problem. Tack Anette❤️

Tina Andersson

Tack Anette för att du rekommenderade pollazym till mig! Jag kom hem till en vän till mig som har hund och sa till henne att jag kommer behöva gå ut om en halvtimme pga min allergi, 7 timmar senare satt jag fortfarande hemma hos henne med hunden, utan några allergiska reaktioner! Det har aldrig hänt förr! Jag tar bara ett piller varje morgon, de är verkligen fantastiska! Stort tack!

Maria

PollaZym har hjälpt mig oerhört mycket för att jag ska kunna må bra under pollensäsongen. Min nästäppa, klådan i ögonen, och huvudvärken är...ja, allt är borta. FANTASTISKT !!

Annika Bodafors

M-Magasin intervjuade några av våra klienter 

M-Magasin intervjuade några av våra klienter